Eibernest
Camping Fruithof
Pays Bas

De legende van Fien

Fien had een vervelende kwaal, ze was namelijk onzichtbaar. Ze woonde in het kasteel waar iedereen aan haar voorbij liep. Ze voelde zich erg alleen in dat grote kasteel en wist niet hoe ze nieuwe vriendjes kon maken.

Grondel, de grote schurk van het Drentse Trechterbekervolk kwam vaak op bezoek bij het kasteel en roofde de mooiste stenen potten en pannen van de mensen die in het kasteel woonden. Iedereen was bang voor Grondel behalve Fien, omdat Grondel haar toch niet kon zien. De bewoners wisten dan ook niet dat Fien al jaren met een plan bezig was om Grondel te verslaan.

Op een dag probeerde Grondel opnieuw het kasteel leeg te roven. Fien was het zat dat iedereen zo bang was en wachtte hem op in een van de gangen van het kasteel. Ze liet Grondel struikelen en door het vallen van de potten en pannen die hij in zijn handen had dwarrelde het stof van het gebroken aardewerk op haar neer. Alle inwoners konden haar nu even zien en maakten haar de heldin en eeuwige beschermer van het kasteel. Kan jij Fien zien en haar samen met je vrienden helpen het kasteel te beschermen?


Vind de camping op www.capfun.co.nl